[Afisz teatralny. Incipit:] W sobote ... w sali kawiarni "Adria" ... "Chłopak z Solca" ... (Elbląg : [wydawca nieznany], 1945)
Afisz informujący o premierze, która odbyła się 10-11 listopada 1945 r. Reżyseria Bronisław Romaniszyn.
Brak niektórych polskich znaków diakrytycznych.
Keywords: Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.