[Żniwa koło Starej Kiszewy] - Pawłowski, Eugeniusz (1939- ).; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia kombajn podczas żniw na polu Anny Zimerman we wsi Zamek Kiszewski koło Starej Kiszewy, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: W czasie tegorocznych żniw aura nie była dla rolników. Długotrwałe opady znacznie opóźniły okres żniw.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem i przedstawienia.
Keywords: Rolnictwo -- 1970-2000 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- 1945-1990.; Żniwa -- fotografie