[Afisz teatralny. Incipit:] Theater zu Danzig. Heute Montag, den 29. November 1819. Das Guth Sternberg. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen von Johanna von Weißenturn. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1819)
Afisz przedstawienia "Das Guth Sternberg. Ein Lustspiel in 4 Aufzügen" Johanny Franul von Weissenthurn.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Franul, Johanna von Weissenthurn -- (1773-1845).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w