Ex-Libris August F. Ammann E. Krahl. - Krahl, Ernst August (1858-1926) (1890)
Przedstawia, w bogato zdobionym obramowaniu z wici roślinnych, widok na Zurych od strony jeziora Zuryskiego, w prawym dolnym rogu tarcza herbowa z herbem rodziny Ammannów. Napis w owalu u góry Ex-Libris, u dołu w prostokątnej ramce August F. Ammann. Nazwisko aut. ryte w obrębie kompoz.