Odbudowane kamieniczki przy Złotej Bramie w Gdańsku - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1953)
Przedstawia widok na Bramę Złotą od strony ul. Długiej w Gdańsku.
W prawym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora i data: St. Rolicz 1953. Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora, technika i data. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1990 -- tematy, motywy