[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Drittes Abonnement. No 19. Heute Freitag, den 2. Januar 1829, Fanchon, das Leyermädchen : Singspiel in 3 Akten nach einem französischen Vaudeville bearbeitet von A. v. Kotzebue : Musik von Himmel. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1829)
Afisz przedstawienia "Fanchon, das Leyermädchen. Singspiel in 3 Akten" opracowanego przez Augusta von Kotzebue, z muzyką Friedricha Heinricha Himmela.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Himmel, Friedrich Heinrich -- (1765-1814). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne