Ex Libris Ing. Dot. G. Mantero / Ctibor Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1942)
Półpostać siedzącej półnagiej kobiety z naręczem kwiatów, u dołu napis: Ex Libris Ing. Dot. G. Mantero. Pod wyobrażeniem ołókiem autograf aut.