[Afisz teatralny. Incipit:] Theater zu Danzig. Heute Montag, den 22. November 1819. Die Kreuzfahrer. Ein Ritter-Schauspiel in 5 Aufzügen von Kotzebue. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1819)
Afisz przedstawienia "Die Kreuzfahrer. Ein Ritter-Schauspiel in 5 Aufzügen" Augusta von Kotzebue.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Kotzebue, August von -- (1761-1819).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w