Ex Libris Marie Peterková / Ct. Šťastný. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) ([wydawca nieznany], 1940)
Przedstawia drzewa i krzewy nad stawem, u dołu napis: Ex Libris Marie Peterková, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.