Ex Libris Drukarni Związkowej W Krakowie / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1974)
Krakowska Brama Floriańska i mury obronne, u dołu napis: Ex Libris Drukarni Związkowej W Krakowie. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty, symbol techniki graficznej i data.