Ex Libris Tadevsza Krzewińskiego MS. - Mrożewski, Stefan (1894-1975) (1943)
Przedstawia pędzący rydwan zaprzężony w trzy konie, nad którym unosi się Merkury. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadevsza Krzewińskiego. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data 16/6.43.