Labirynty Mariana Kołodzieja - Przejście 2 : stała wystawa Mariana Kołodzieja - Oświęcim-Harmęże = Marian Kołodziej: The labirinths[!], Passing 2 : Marian Kołodziej exhibition - Oświęcim-Harmęże = Labirinthe[!] von Marian Kołodziej, Wanderung 2 : Dauer-Ausstellung von Marian Kołodziej - Oświęcim-Haremże / [teksty Marian Kołodziej, Halina Słojewska, Kazimierz Nowosielski ; przekł. na jęz. ang. Maria Stelmasiewicz, przekł. na jęz. niem. Henryk Kleinzeller]. - Kołodziej, Marian (1921-2009) (Nadbałtyckie Centrum Kultury ; Państwowe Muzeum Auschwitz-Birkenau, 2009)
Album wydany w ramach obchodów 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej oraz 20. rocznicy odzyskania wolności i upadku komunizmu w Europie Środkowej.