Słownik frazeologiczny PWN oprac. Anna Kłosińska ; programowanie Wiesław Grygo [et al.]. - Kłosińska, Anna (Wydawnictwo Naukowe PWN, 2005)
Zawiera ok. 16000 związków frazeologicznych wraz z objaśnieniami znaczenia i przykładami użycia.