Hundert Blatt Allegorien und Embleme (Verlag von Gerlach & Schenk, 1884)
Album zawiera: projekty najlepszych wspólczesnych artystów dot. życia codzienngo, repliki starych znaków cechowych i emblematy gildi o charakterze renesansowym.