Hundert Blatt Allegorien und Embleme - Gerlach & Schenk (Wien : Verlag von Gerlach & Schenk, 1884)
Album zawiera: projekty najlepszych wspólczesnych artystów dot. życia codzienngo, repliki starych znaków cechowych i emblematy gildi o charakterze renesansowym.
Tyt. okł.
Data wyd. na podstawie katalogu historycznego PAN BG.
Keywords: Alegoria (sztuka) -- wydawnictwa ilustrowane; Emblematy -- wydawnictwa ilustrowane; Cechy i izby rzemieślnicze -- znaki handlowe -- wydawnictwa ilustrowane; Heraldyka -- wydawnictwa ilustrowane