My i oni : sztuka starożytna w Muzeum Narodowym w Warszawie = We and those before us : ancient art in the National Museum in Warsaw / redakcja naukowa/content editor Aleksandra Sulikowska-Bełczowska ; autorzy/authors: Monika Dolińska (MD), Emil Jęczmieniowski (EJ), Małgorzata Korzeniowska (MK), Weronika Krzemień (WK), Monika Muszyńska (MM), Andrzej Reiche (AR), Aleksandra Sulikowska-Bełczowska (ASB) ; przekład/translation Dorota Dzierzbicka ; redakcja tekstów angielskich/post translation editor Jennifer Moore-Tymowska ; zdjęcia/photo: Zbigniew Doliński [i 5 pozostałych]. - Jęczmienowski, Emil; Korzeniowska, Małgorzata (muzeologia); Krzemień, Weronika; Muszyńska, Monika; Reiche, Andrzej (1951-2022); Sulikowska-Bełczowska, Aleksandra (1974- ).; Sulikowska-Bełczowska, Aleksandra (1974- ).; Dzierzbicka, Dorota; Moore-Tymowska, Jennifer; Doliński, Zbigniew (1948-2025); Dolińska, Monika (Muzeum Narodowe, 2020)
Zawiera spis obiektów prezentowanych w książce.