[Afisz. Incipit] Towarzystwo Uniwersytetów Robotniczych ... oraz Związek Esperantystów w Poslce ... urządzają ... w sali Stowarzyszenia Kupców w Oliwie ... uroczystą akademię w 30-letnią rocznicę śmierci twórcy Esperanta ... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz informujący o akademii w związku z rocznicą śmierci L. Zamenhofa.