[Wrzeszcz, Willa Steffensów] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia willę rodziny Steffens przy ul. Jaśkowa Dolina (Jäschkentaler Weg), wybudowaną w poł. XIX w., zaprojektowaną przez architekta Curta Hempel. Ok. 1900 r.