[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater. Sechstes Abonnement. No 10. Heute Donnerstag, den 29. März 1827. Kabale und Liebe. Ein bürgerliches Trauerspiel in 5 Aufzügen von Schiller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1827)
Afisz przedstawienia "Kabale und Liebe. Ein bürgerliches Trauerspiel in 5 Aufzügen" Friedricha Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne