Historia Zgromadzenia Sióstr "Jedność" p.w. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w latach 1919-1932 / Bożena Redzik. - Redzik, Bożena
1. Pierwsze lata Zgromadzenia. 2. Zebrania Sodalicji Pracownic Katolickich "Jedność". 3. Erygowanie Sodalicji (1932 r.).