Ottomin bey Danzig - Haldenwang, Christian (1770-1831).; Breysig, Johann Adam (1766-1831).; Hinckel, Johann Daniel (Karlsruhe : s.n., 1806)
Przedstawia widok leśny z Otomina koło Gdańska ze spacerującą grupą turystów.
U dołu po lewej pod kompozycją: "gezeichnet von Breysig und Hinckel / und bey diesen in Danzig zu haben"; po prawej: "in Kupfer gearbeitet von C. Haldenwang / in Carlsruhe 1806"; poniżej pośrodku: "Ottomin bey Danzig / Ihro Excellenz der Frau Minister Freyfrau von Schrötter, geb: von Gralath zugehörige Besitzung / Ihro Mayestät der Kaiserinn von Frankreich und Königinn von Italien Josephine"; nieco poniżej po prawej: "allerunterthänigst gewidmet / J.A. Breysig und J.D.F. Hinckel".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014