[Życzenia imieninowe dla Martyny Jakubowskiej.] : [Inc.] niech każdy skowronek każda wilga, słowik szpak Tobie jedynie śpiewa H. Fajlhauer. - Feilhauer, Henryk (1942-1999) (1982)
Przedstawia źdźbło trawy z siedzącym na nim komarem. Niżej tekst: niech każdy skowronek każda wilga, słowik szpak Tobie jedynie śpiewa a tego kto w Twojej bliskości rzemiosłem zajęty Twój urok w artystę go przemieni najserdeczniejsze, najszczersze, najlepsze Henryk 30 I 1982 dla Martyny na imieniny. Autograf aut. pod wyobrażeniem.