Ex Libris Reverend J. M. Sekera K. Rélink. - Rélink, Karel (1880-1945) (1927)
Przedstawia na ozdobnej konsoli leżącą na książce czaszkę, na której oparta jest klepsydra, za nią leżąca na ukos kosa, ścięta gałąź i obok kadzielnica. Nad przedstawieniem wijąca się wstęga z napisem: Cras Est Dies Icerta - Et Quid Scis - Si Crastinum Habebis? U góry napis: Imit: Christi: lib. 1 cap.23.9. Na podstawie konsoli napis: Ex Libris Reverend J. M. Sekera. Nazwisko aut. i data w obrębie kompoz.