Bezpieczeństwo poprzez wspólne działania : w stronę wspólnej polityki imigracyjnej UE / Magdalena Kania. - Kania, Magdalena
Europeizacja w ujęciu teoretycznym, polityka imigracyjna w architekturze instytucjonalno-prawnej UE, społeczeństwo europejskie oraz elity polityczne a wspólna polityka imigracyjna.