[Brzeźno, molo] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia plaże z molem w Brzeźnie (Brösen), na pierwszym planie taras i restauracja Domu Zdrojowego, w głębi widoczne łazienki, ok. 1890 r.