Z jaką Maryją w nowe tysiąclecie? - Napiórkowski, Stanisław Celestyn (1933- ). (2002)
1. Z Maryją księdza Kudasiewicza, czyli z Maryją Słowa w Biblii. 2. Z Maryją papieża Pawła VI, czyli z Maryją Słowa Kościoła (część 1). - Adhortacja "Signum magnum" (13 V 1967). - Adhortacja "Marialis cultus". 3. Z Maryją papieża Jana Pawła II, czyli z Maryją Słowa Kościoła (część 2).
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: With what kind of Mary into the new millennium?.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: 1989-2000; 1945-1989; 2001-; 1901-2000