Danziger Sacktraeger - Porsch, Hermann; Gottheil, Julius (1810-1868). ([Gdańsk : Julius Gottheil, 1845)
Przedstawia gdańskich XIX-wiecznych tragarzy na nabrzeżu portowym.
Pod kompozycją pośrodku: "Danziger Sacktraeger".
Miejsce i data wyd. wg tematu i dział. aut. oraz na podst. literatury. Wydawca na podst. literatury.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014