[Afisz teatralny. Incipit] Sechstes Abonnement. No. 14. Abonnements-Verloosung No. 10. Heute Sonntag, den 22. März 1818. Die Hochzeit des Figaro. Eine komische Oper in 4 Aufzügen, nach dem Itälianischen frei bearbeitet von Vulpius, Musik von W. A. Mozart. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1818)
Afisz przedstawienia "Die Hochzeit des Figaro. Eine komische Oper in 4 Aufzügen" z muzyką Wolfganaga Amadeusa Mozarta, opracowanego przez Christiana Augusta Vulpiusa.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Vulpius, Christian August -- (1762-1827).; Mozart, Wolfgang Amadeus -- (1756-1791).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w