Nadgraniczny patrol - Rolicz, Stanisław (1913-1997). ([Gdynia] : [nakładem własnym autora], 1965)
Przedstawia trzech konnych żołnierzy na plaży.
Pod kompozycją tytuł, sygnatura autora i data. Miejsce powstania według działalności autora.