Pomnik rycerstwa polskiego z wieku XV : odkryty przez Tomasza Ujazdowskiego. - Ujazdowski, Tomasz (1796-1836) ([s.n.], 1835)
Opis pomnika z 15 w. przedstawiającego Jana de Ognasd, wojew. wołoskiego, starostę czchowskiego.