Pozwólmy uczniom działać twórczo : na przykładzie lekcji nie tylko z poezji / Stanisław Bortnowski. - Bortnowski, Stanisław (1935-2014)
Zakres i treść: spotkanie z poetami, dlaczego twórczość, gry z krzesłem i z łyżką durszlakową, kilka zasad dotyczących szalonych lekcji.