Ex libris Hlinovský Standa : Liniu se nelekejte na barvy nehledte / C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) ([wydawca nieznany], 1958)
Stojący mężczyzna w stroju średniowiecznego giermka, z dużym pędzlem w jednej ręce i paletą z napisem: Liniu se nelekejte na barvy nehledte, w drugiej. Po bokach napis: Ex libris Hlinovský Standa. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.