Ex libris Hlinovský Standa : Liniu se nelekejte na barvy nehledte - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Hlinovský, Stanislav (1924-1994). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1958)
Stojący mężczyzna w stroju średniowiecznego giermka, z dużym pędzlem w jednej ręce i paletą z napisem: Liniu se nelekejte na barvy nehledte, w drugiej. Po bokach napis: Ex libris Hlinovský Standa. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.