[Stan wojenny 1982] [Tłumienie manifestacji pod pomnikiem Poległych Stoczniowców] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1982)
Przedstawia kordon milicji przystępujący do rozpraszania tłumu pod pomnikiem Poległych Stoczniowców w Gdańsku, 30. 01. 1982 rok.