[Stan wojenny 1982] [Tłumienie manifestacji pod pomnikiem Poległych Stoczniowców] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1982)
Przedstawia kordon milicji przystępujący do rozpraszania tłumu pod pomnikiem Poległych Stoczniowców w Gdańsku, 30. 01. 1982 rok.
Tyt. i data nadane przez katalogującego na podstawie opisu autora na rewersie, autor wg pieczątki na rewersie.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie