Ex Graficis Rethy Istvan / A. - Acket, Désiré (1905-1987) ([wydawca nieznany], 1967)
Leżąca naga kobieta z ptakiem w jednej ręce i otwartą książką w drugiej, na wstędze napis: Ex Graficis, u dołu: Rethy Istvan. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.