Społeczny Komitet Budowy Pomników Ofiar Grudnia 1970R w Gdyni / H. Fajlhauer, fot. T. Lademan. - Feilhauer, Henryk (1942-1999) (Społeczny Komitet Budowy Pomników Ofiar Grudnia w Gdyni, 1993)
Plakat dotyczący społecznej zbiórki pieniędzy na budowę, aby pomnik mógł być gotowy na 23 rocznicę grudniowej tragedii. Przedsatawia bryłę zaprojektowanego pomnika. Kolorystyka plakatu: biel, szarość i czerń z kontrastowymi czerwonymi elementami - napisem Solidarność w górnej części oraz numerami kont w lewym dolnym rogu.