Społeczny Komitet Budowy Pomników Ofiar Grudnia 1970R w Gdyni - Feilhauer, Henryk (1942-1999).; Lademann, Tadeusz; Społeczny Komitet Budowy Pomników Ofiar Grudnia 1970 Roku (Gdynia). (Gdynia : Społeczny Komitet Budowy Pomników Ofiar Grudnia w Gdyni, 1993)
Plakat dotyczący społecznej zbiórki pieniędzy na budowę, aby pomnik mógł być gotowy na 23 rocznicę grudniowej tragedii. Przedsatawia bryłę zaprojektowanego pomnika. Kolorystyka plakatu: biel, szarość i czerń z kontrastowymi czerwonymi elementami - napisem Solidarność w górnej części oraz numerami kont w lewym dolnym rogu.
Nazwiska autorów po prawej stronie plakatu.
Rok wydania na podstawie strony http://www.gdynia-1980.pl/?pomnik,108,,,2.
Keywords: Pomniki poległych -- Polska -- Gdynia -- druki ulotne; Plakaty -- 1945-1990.