Ex Bibliotheca Sereniss[imo]rum Vtriusq[ue] Bauariæ Ducum 1618 [Johann Šmišek]. - Smišek, Johann (ok. 1585-1650) (1618)
Na barokowej konsoli, na której na dwóch rogach stoją lampki oliwne, w owalnej ramie napis w trzech wierszach: Ex Bibliotheca Sereniss[imo]rum Vtriusq[ue] Bauariæ Ducum.1618. Powyżej w ozdobnym owalnym kartuszu herb książąt bawarskich z Orderem Złotego Runa, nad nim mitra książęca podtrzymywana jedną ręką przez dwie skrzydlate półpostacie kobiece, w drugiej ręce trzymają wiązkę owoców.