Ex Libris Tadeusza Wilczyńskiego K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1961)
W ozdobnej ramie, na tle gwiaździstego nieba z księżycem otwarta książka ze stojącym na niej globusem. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Wilczyńskiego. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.