Podróżowanie jest koniecznością / Jerzy Jastrzębski. - Jastrzębski, Jerzy (1945-2025)
Recenzja książki: Odyseje nasze byle jakie : droga, przestrzeń i podróżowanie w kulturze współczesnej / Piotr Kowalski. Wrocław, 2002 oraz Woda żywa : opowieść o wodzie, zdrowiu, higienie i dietetyce / Piotr Kowalski. Wrocław, 2002.