Das Gymnasium zu Danzig - Bils, Friedrich Heinrich (1801-1853).; Rahnke, August (17..-18..).; Juchanowitz, Albert Wilhelm Adam (1817-przed 1863).; Gerhard'sche Offizin (Gdańsk). (Danzig : Verlag d. Buch-u. Kunsthandlung v. Fr. Sam. Gerhard, 1838)
Przedstawia widok na budynek Gimnazjum Miejskiego (Städtisches Gymnasium zu Danzig) przy ul. Lastadia 2 w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją drukowany tytuł - podpis.
U dołu pod kompozycją informacje o autorze pierwowzoru rysunkowego, autorze, drukarzu i wydawcy oraz miejscu i dacie wydania: gez v. A. Juchanowitz 1838; Lith. Inst. v. A. Rahnke in Elbing; Lith. v. F. Bils, Konigsberg 1838; Verlag d. Buch-u. Kunsthandlung v. Fr. Sam. Gerhard in Danzig.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce