Ex Libris P. Proost - Voss, Hans D. (1926-1980).; Proost, P. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1975)
W kwadracie po przekątnej skalpel z owiniętym na nim wężem, na tle połowy skrzypiec. Wzdłuż dolnych krawędzi napis: Ex Libris P. Proost. Sygnatura artysty VHD. w obrębie kompozycji.
Na odwrocie nazwisko artysty, data według inwentarza zbioru ekslibrisów.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Niemcy -- 20 w