Brodbänkengasse No 28 ([Gdańsk: s. n., 1865)
Kamienica nr 28 na ul. Chlebnickiej. Widoczne przedproże oraz dwie dolne kondygnacje. Na zdjęciu ujęto trzech mężczyzn. Ok. 1870 r.
Data i miejsce wyd. wg. Danzig im Bilde [...].
Tyt. ręką nieznanej osoby na odwrociu podłoża.
Danzig im Bilde, Verzeichnis der in der Danziger Stadtbibliothek vorhandenen bildlichen Darstellungen zur Geschichte und Topographie von Danzig und Umgegend [...] Bearbeitet von Dr F. Schwarz, Danzig, 1913
Fot. Gd.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- fotografie