[Gitara] - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1961)
Przedstawia gitarę.
Po lewej stronie kompoz. u dołu ołówkiem sygn. aut. i data: I.Kuran-Bogucka 1961. Graf. stanowi ilustrację do cyklu wierszy "Romancero cygańskie" Federica Garcii Lorci w tł. aut. graf.
Tyt. na podst. dopisu ołówkiem u dołu passe-partout. Miejsce wyd. na podst. działalności aut.