Antoni Malczewski - Maria / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1981)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 27.06.1981 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku. Reżyseria: Irena Maślińska, scenografia: Jadwiga Pożakowska, muzyka: Andrzej Głowiński.