Personalizm jako podstawa formacji duchowej w ujęciu Jana Pawła II / Wojciech Chudy. - Chudy, Wojciech (1947-2007)
1. Kilka uwag filozoficznych. 2. Potencjalność ducha w osobie. 3. Etyczne wzrastanie osoby. 4. Najważniejsze wartości i relacje w formacji duchowej. - sumienie i normatywna moc prawdy. - wychowanie - docendo discimus. - oblubieńczość małżeńska. - rodzicielstwo - ontologiczne stawanie się matką lub ojcem. - rodzina. 5. Rola religii w przekraczaniu czystego porządku natury. 6. Śmierć i wiara.