Zwiastowanie I. Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1957)
Przedstawia scenę Zwiastowania Marii Pannie. Naprzeciw siebie, na tle arkad ukazani Maria i Archanioł Gabriel. Pomiędzy nimi kwiat lilii, powyżej gołębica Ducha Świętego.