[Afisz. Incipit] Obwieszczenie. Na skutek pojawiajacych sie wypadkow zachorowan na tyfus plamisty ... = Bekanntmachung. Infolge steigernder Erkrankungen an Flecktyphus ... / Skarżyński J. - Skarżyński, Jerzy Stanisław (1911-2003) (Zarząd Miejski w Elblagu, 1946)
Dwujęzyczny afisz informujący o wydawniu proszku DDT.