Ex libris Josef Martilik CB. - Bouda, Cyril (1901-1984) (1956)
Przedstawia mężczyznę w lekarskim fartuchu siedzącego na zębie trzonowym i czytającego książkę. U góry napis: Ex libris Josef Martilik. Sygn. aut. w obrębie kompoz. Pod wyciskiem płyty ołówkiem autograf aut.